Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar

Geachte ouder,
Beste collega

We leven in uitdagende tijden. Ook in onze GO! scholen zijn we de laatste weken verrast door de besmettelijkheid van het coronavirus. De organisatorische druk is hoog, zowel voor onze schoolteams als voor ouders.

De Federale Overheid besliste om de mondmaskerplicht in de samenleving uit te breiden naar kinderen vanaf 6 jaar. Uiterlijk vanaf woensdag 8 december moeten alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar basisonderwijs een mondmasker dragen in de binnenruimtes op school. Scholen zijn verplicht zich hieraan te houden en schooldirecties moeten erop toezien dat alle maatregelen worden gerespecteerd.

We merken dat deze nieuwe maatregel veel vragen oproept en we hebben begrip voor de bezorgdheden. Het leren en het welzijn van uw kind(eren) ligt ook ons nauw aan het hart. Helaas is het in dit huidige stadium van de pandemie volgens experten de enige manier om onze leerlingen (en leerkrachten) zo veilig mogelijk onderwijs op school te kunnen aanbieden. En de impact op onze kinderen is zeer groot als ze de lessen en hun vrienden moeten missen.

Onze schoolteams zullen mild zijn in de overgang naar deze nieuwe maatregel. Ik ben er ook van overtuigd dat onze leerkrachten, met hun warmte en professionaliteit, het voor uw kind(eren) draaglijk zullen maken.

Net zoals u hopen we snel weer op een normale manier te kunnen ‘samen leren en samenleven’. Laten we er daarom, in het belang van onze kinderen, samen het beste van maken.

Bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groeten

Danielle Van Ast, Algemeen directeur